close

LRC

Program: Restaurant

Dimension: 90 sqm

Place: Canary Wharf, London, UK

Year: 2018

Team: PlaC + Hyemin Ro

Photographer: Lorenzo Zandri

Type: Private

Status: Realised

Neama London

In the middle of the Canary Wharf district of London, a take-away restaurant has been refurbished into a  modern italian fast-food, artisanal bakery and coffee shop.

Bespoke wooden furnitures organize the space in two main parts, the clients eating area and the food preparation area. The eating tables provide both informal spots for a quick lunch on the window bar and a cozier social table where customers can eat during the different time of the day. A unique wooden block shelters the refrigerated display and hosts a cached door to the toilets.

Due to the main activity of the restaurant as a take away and delivery activity, a large part of it has been assigned to food and beverages preparation, with spacious storages and well organized divisions between different processes, pastas, pizzas and bakery, which have been carefully studied together with the client.

The light palette and the bright tiles intend to create a luminous environment while the blue grouting refers to the restaurant logo, communication and identity layouts that were part of the project along with the interior design.

A combination of the identity and architectural study led to the lighting proposal, which has been set as a single catenary whose hanging wire draw rounded and triangular shapes echoing the restaurant logo.

x
social share